Wat is een appointment setter?

Appointment setter is een woord wat je vast wel gehoord hebt de laatste tijd, het is een ware trend aan het worden, want steeds meer mensen werken hiermee samen. Het betekent letterlijk afspraakmaker. Het is ook een sales professional, die een man of vrouw kan zijn, die voor jou op zoek gaat naar nieuwe sales kansen. Dus niet alleen koude klantacquisitie voor je doet, een appointment setter is meer dan dat. In dit artikel leggen we uit wat het is en wat de voordelen hiervan zijn.

 

Wat is precies appointment setting?


Waar je voorheen als ondernemer zelf de sales nog deed, wordt er nu een externe appointment setter ingehuurd. Iemand die gespecialiseerd in sales is. Die onafhankelijk je leads opbelt namens je bedrijf en afspraken gaat inplannen. Ze plannen zakelijke afspraken in en onderhouden het klantcontact, waardoor jij als organisatie tijd hebt om de dingen te doen waar je echt goed in bent. Natuurlijk wordt in deze tijd de nieuwste technieken hiervoor gebruikt, dus niet alleen de telefoon wordt opgepakt, er wordt ook social media gebruikt. Tegenwoordig is namelijk iedereen bereikbaar via Facebook, Twitter, TikTok of Instagram. Belangrijk dat je als organisatie hier ook goed bereikbaar bent en dus acquisitie via deze kanalen kunt doen. Appointment setting kan voor een volle agenda en een omzetstijging zorgen.


 

Een goede appointment setter heeft meer taken


Een goede appointment setter doet meer dan alleen een simpel telefoontje plegen of een DM beantwoorden op social media. Zij begrijpt je klanten, ze begrijpt wat die nodig heeft, wat de verlangens en problemen zijn. Hier weet ze handig op in te spelen en biedt de oplossing door een afspraak in te plannen met de expert. Appointment setting is de eerste stap in het salesproces, als het slim wordt ingezet kan het leiden tot meer omzet. Als jij de afspraak gaat opvolgen.


Voor welke sector is appointment setting geschikt?


In een snel veranderende wereld wordt appointment setting steeds belangrijker, want een appointment setter speelt een speciale rol in het plannen van zakelijke afspraken. Niet alle bedrijven kunnen een appointment setter inzetten. Heb jij een bedrijf in de zakelijke dienstverlening? Dan kan je veel aan een appointment setter hebben. Een b2b bedrijf biedt verschillende diensten aan, waardoor je gemakkelijker een specifieke oplossing kunt verkopen, die zich aanpast aan de klant. Immers de dienst kan je aanpassen naar de specifieke wens van de klant. Hierdoor kan een getrainde appointment setter het verschil maken.


Appointment setter werkt samen met je sales team

 

Als je een groot sales team hebt, schakel dan ook een appointment setter in. Je kunt namelijk je sales medewerkers inzetten om de deal te sluiten en de appointment setters zich laten focussen op het inplannen van afspraken. Zo heb je een duidelijke focus en dit leidt tot een efficiënter sales proces.

 

Wil je ook een appointment setter inzetten voor je bedrijf? Want je wilt nu echt knallen als ondernemer en een volle agenda met klanten hebben? Neem dan contact op met Vennema klantrelatie beheer. Wij helpen je aan nieuwe potentiële klanten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen