Hoe kan een sales team jou helpen bij het maken van meer omzet
06 maart 2024 

Hoe kan een sales team jou helpen bij het maken van meer omzet

Je omzet verhogen, dat wil je als dienstverlener natuurlijk wel. Daar zijn marketing- en salesactiviteiten voor nodig. Marketingactiviteiten, om je bedrijf zichtbaar te maken voor potentiële klanten. Sales om nieuwe klanten te werven, maar ook een mooi aanbod neerzetten om aan bestaande klanten aan te bieden. Hoe kan een salesteam je helpen aan meer omzet? We hebben het voor je uitgezocht en delen het met jou in dit artikel.  


Waarom is het verkoopproces belangrijk? 

Sales is belangrijk voor een bedrijf, want je dienst moet wel aan de man gebracht worden. Geen verkopen, is geen omzet. Een sterke salesafdeling is het fundament van een bedrijf. Hierbij hoort ook een duidelijk proces bij, zodat er betere acquisitie gedaan kan worden. Zo kunnen leads beter gefilterd worden en worden warme leads beter opgespoord. Een duidelijk proces zorgt ervoor dat de cyclus gerichter en korter wordt. Het salesteam kan zich zo met minimale inspanning richten op de beste en warme leads. 


Een salesteam inzetten

Heb je zelf weinig saleskwaliteiten? Ga dan aan de slag met een salesteam. Ga sales uitbesteden aan een goed team, die het verlengstuk van je bedrijf worden. Een salesteam verdiept zich in je klanten en weet daardoor hoe die de verbinding moet aangaan en een langdurige klantrelatie moet opbouwen. Dit wordt gedaan door de connectie aan te gaan, goed te luisteren tijdens gesprekken, zodat de klant zich gehoord voelt en een zaadje geplant wordt. Er wordt een hulpvraag gecreëerd voor de klant, waardevolle tips en feedback gegeven, waardoor ze zich weer geholpen voelen en de kans groter wordt dat ze voor je dienst kiezen. Als je als ondernemer weinig geld hebt om te investeren in een groot salesteam, ga dan aan de slag met een appointment seller. 


Maak kennis met appointment selling 

Een appointment setter gaat voor klanten op zoek naar nieuwe potentiële klanten en plant zakelijke afspraken in. Het is niet alleen een manier van outbound marketing oftewel koude acquisitie. Er wordt nagedacht over een salesscript, er worden warme gesprekken gevoerd met klantrelaties, zodat er kwalitatief goede leads worden aangeleverd. Een appointment setter blijft in contact met je doelgroep, ze houdt de DM op social media bij, er blijft verbinding met je doelgroep en daarnaast komen er uiteindelijk afspraken in je agenda. Met een appointment setter staat je agenda weer vol! Dit is de uitkomst in zakelijke dienstverlening als je als zzp’er sales niet leuk vindt. 


Stimuleer herhalingsaankopen bij bestaande klanten

Een andere manier om je omzet te verhogen als ondernemer is om herhaalaankopen aan bestaande klanten te stimuleren. Zorg voor optimaal klantcontact bij je bestaande klanten, bedien hen tot in de puntjes, zodat ze blij en loyaal blijven. Loyale klanten, die meer dan tevreden zijn, praten niet alleen positief over je. Dit zijn al warme leads, die misschien nog meer aankopen willen doen. Zorg dus dat je een goed aanbod hebt staan, wat je na de dienst kunt aanbieden. Behandel je klanten altijd als een koning, want die zorgen voor een omzetgroei van je bedrijf. 


Ook meer klanten? Schakel dan nu Vennema Klantrelatie in, door onze appointment setting staat je agenda weer vol met kwalitatieve leads. 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen