Wat is het voordeel van het werken met een sales team?
07 maart 2024 

Wat is het voordeel van het werken met een sales team?

Als eenpitter ben je het gewend om verschillende petten op te hebben. Je doet de boekhouding, sales, schrijven van content of agendabeheer allemaal zelf. Dit is bij de start van je bedrijf noodzakelijk, want je hebt het geld niet om de juiste mensen in te huren. Zodra je genoeg geld verdient als bedrijf, is het geen overbodige luxe om dit uit te besteden. Sales is waarschijnlijk het laatste waar je aan denkt, om uit te besteden, toch heeft werken met een sales team verschillende voordelen. In dit artikel neem ik de voordelen met je door.


Een sales team zorgt voor verhoging van de verkopen


Werken met een sales team zorgt dat er een omzet stijging plaatsvindt. Een gekwalificeerd sales team, met de juiste kennis in huis, weet precies hoe die de juiste klanten moet binnen halen. Een sales team leid je namelijk vooraf goed op, zodat ze diepgaande kennis van je service of dienst hebben. Hierdoor kunnen ze alle vragen beantwoorden die de klant heeft. En doordat de sales professional de juiste vaardigheden bezit, kan hij de klant overtuigen om voor deze service of product te kiezen.


Er wordt op brede schaal klantenkennis op gedaan


Als je meerdere mensen tegelijk inzet om sales te doen, dan wordt er optimaal rendement uit het klantenteam gehaald. Het sales team hoort uit verschillende mensen te bestaan, bijvoorbeeld een appointment seller en verkoper. De appointment seller gaat de afspraken inplannen in de agenda van de klanten. De verkoper heeft langer klantcontact en beantwoordt alle vragen. Hij of zij zorgt dat het product of dienst verkocht wordt aan de klant. Doordat er twee verschillende type mensen ingezet worden, is er vaker contact en wordt er meer klantenkennis opgedaan over de leads. Daarnaast wordt de relatie met de klant verbeterd.


De klanttevredenheid wordt verhoogd


Meer data betekent dat er meer analyse gedaan kan worden en dit verbeter je op den duur. De producten of diensten kan je aanscherpen en nog beter laten aansluiten op de klant, daarnaast kan je beter analyseren waarom klanten nee zeggen. Je zakelijke dienstverlening en klantacquisitie kan je hierdoor finetunen en leidt op den duur tot meer omzet, want je salesteam groeit hier immers door en weet sneller de klant te overtuigen.


De werktijd wordt optimaal gebruikt


Het sales team doet waar die goed in is, namelijk zakelijke afspraken inboeken met potentiële klanten en ze doet acquisitie. Zo heb jij als ondernemer ook meer tijd over om ook te doen waar je goed in bent. Dit heeft als gevolg dat de werktijd veel beter wordt benut. Je eigen werktijd en van het sales team, want die doen ook immers waar ze goed in zijn. Jij hebt meer werktijd over wat je kunt benutten met taken zoals marketing. Doordat je hier meer tijd voor hebt, ga je er meer energie in stoppen en dat ga je onder andere terugzien in marketinguitingen of aantal volgers op social media.  

Ben je overtuigd dat werken met een sales team of appointment setter voor jou is, zodat je meer tijd kunt besparen als ondernemer en je je kunt richten op je kerntaken? Neem dan nu contact op met de organisatie Vennema klantrelatiebeheer om de mogelijkheden te bespreken. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen