Kun je je sales volledig uitbesteden?
07 maart 2024 

Kun je je sales volledig uitbesteden?

Tegenwoordig zie je dat steeds meer bedrijven en ondernemers de keuze maken om hun sales uit te besteden. Vooral voor kleine ondernemers werkt dit heel goed, omdat het op de lange termijn veel kosten bespaart en het vergroot de resultaten. En als je een eigen bedrijf hebt, dan wil je natuurlijk zo efficiënt en kostenbesparend mogelijk werken, zodat je op andere vlakken ruimte hebt om weer geld te investeren. In dit artikel bespreken we deze voordelen en hoe je de juiste partner uitzoekt, lees snel verder!


Je sales uitbesteden levert verhoogde resultaten op


Sales professionals die je sales overnemen, zorgen voor meer leads. Zij doen de acquisitie van klanten voor jou. Zij weten precies hoe de salescyclus werkt, hoe strategieën werken en het klantgedrag eruitziet. Doordat je een appointment setter inhuurt, maak je gebruik van hun expertise, zij hebben de expertise en ervaring in klantbeheer. Zij snappen hoe je sterke relaties opbouwt, wat resulteert in meer afspraken in je agenda, winst en uiteindelijk groei van je bedrijf. 

Kostenbesparing door je sales uit te besteden


Als je de keuze maakt om je sales uit te besteden aan een salesteam dan kost dit in het begin je misschien meer geld, maar op lange termijn levert dit zoveel geld op. Dit komt doordat jij als ondernemer je weer kunt richten op de kernactiviteiten. Je eigen focus is weer terug, je kunt je weer richten op hetgeen waar jij zo goed in bent. Hierdoor houd je tijd over, je kunt je richten op het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten, het verbeteren van diensten of het versterken van je eigen merk. Daarnaast kan je je eigen team van sales experts aannemen, maar door het uit te besteden hoef jij niemand op te leiden en te trainen, dus het levert geld op.


De juiste partner uitkiezen

 

Een cruciale stap is een partner uitzoeken die de acquisitie van klanten overneemt. Houdt hierbij rekening met een aantal factoren. Kijk als eerste naar de ervaring en expertise van het bedrijf. Zijn ze gespecialiseerd in je branche? Helpen ze b2c of b2b bedrijven? Wat is hun trackrecord van klant acquisitie? Hebben ze al goede sales resultaten behaald? Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de prijsstructuur en flexibiliteit. Zijn de kosten transparant? En eventueel aan te passen naar je behoefte?Maak een belangrijke overweging 


Als je ondernemer bent kan je acquisitie uitbesteden een belangrijke strategische beslissing zijn. Maar kijk eerst naar je eigen middelen en capaciteiten. Uitbesteden is goed, maar het moet je uiteindelijk als bedrijf iets goeds opleveren en geen hoofdpijn. Heb je dus ook plek voor nieuwe klanten, kan je dus meer leads genereren.


In welke branches kan je niet volledig sales uitbesteden

 

Eigenlijk in elk bedrijf kan je duurzame klantrelaties op laten bouwen door een extern salesteam. Ookal laat je je appointment setting door een ervaren salesteam doen, het betekent niet dat je er geen controle meer over hebt. Je hebt nog steeds controle over de doelstellingen en strategie, alleen je kunt je daarnaast ook nog focussen op je eigen kernactiviteiten.  

 

Wil je ook je sales uitbesteden? Neem dan nu contact op met Vennema Klantrelatiebeheer om een afspraak in te plannen.


Over de schrijver
Reactie plaatsen